Türkiye ekonomisi uçurumun eşiğinde
Yeni bir kamuoyu araştırması, Türklerin çoğunluğunun, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki ülke hükümetinin izlediği ekonomik politikalar konusunda karamsar olduğunu ortaya koydu.
% 60,2'si “Türk ekonomisinin gidişatının başarısız hükümetin politikaları yüzünden kötü olduğunu” söyledi.% 45,9'u ekonomideki bozulmanın nedeninin başkanlık sistemi olduğunu,% 45'i ekonomik yönetimin verimsizliğini belirtirken, katılımcıların% 22,7'si kötü ekonomik durumun nedenlerini gördü Türkiye’nin dünyanın birçok ülkesine düşmanlığı söyledi.
Hastanelerin, yolların ve köprülerin durumu ile ilgili olarak, katılımcıların% 63,5'i kamulaştırma ihtiyacı olduğunu belirtirken,% 22,4'ü "Müsadere edilmemeli" dedi,% 14'ü ise soruyu cevapsız bıraktı.
Ankete katılanların% 36,9'u muhalefetin ekonomik durumu yeniden düzenlemede başarılı olmasını beklemiyordu ve% 54,7'si muhalefetin ekonomiyi iyileştirecek kadrolardan yoksun olduğuna inanıyordu.
ve Türk lirası, bir kez daha dolar karşısında rekor değer kayıplarıyla dünya gündeminde. Bloomberg, Financial Times, Reuters, The Wall Street Journal ve BBC gibi önde gelen uluslararası basın kuruluşları hemen hemen her gün TL'deki değer kaybını sayfalarına taşıyor. Merkez Bankası'nın düşük faiz politikasından Joe Biden'ın yaptırım korkularını tetiklemesine kadar birçok yorum haberlerde yer alıyor.
Türk lirasındaki değer kaybı, bir kez daha dünyanın gündeminde. Yıla 5,94 seviyesinden başlayan dolar/TL, 8,32’yi görerek rekor tazeledi. TL, Brezilya realinin ardından yıl başından bu yana dolar karşısında dünyada en çok değer kaybeden para birimi oldu.
Bloomberg, Financial Times, Reuters, The Wall Street Journal ve BBC gibi dünyanın önde gelen ajansları ve gazeteleri, TL’deki değer kaybına ilişkin haberlerinde jeopolitik gerilimlere ve Merkez Bankası’nın (TCMB) faizleri sabit tutarak piyasada yarattığı hayal kırıklığına dikkat çektiler.
Comments
Post a Comment